divendres, de juny 1

Menjarem patates?


Despedregament i esponjament de la terra, o el que es el mateix, perdre els collons per quatre putes patates.


Parada en crestall bassat amb el metode de Gaspar Caballero de Segovia Sanchez, basicament es tracta d'un cultiu rotatiu evitant l'arada i confiant amb la regenaració natural de la terra, aportant sols fems de bassa ( avui conegut com compost).


Fems de cavall, res de compostos quimics, no vos mal penseu


Viatges i viatges a vorera de mar trejinant posidonia, tinc contenta la hèrnia d'en Mateu


El fems de Cavall i l'alga donen un aspecte de terra bona a la meva trintxa, n'haurieu de sentir l'olor


Un mes abans del cultiu, vaig accelerar la germinació de la patata enmagatzant-la dins un caixó hermetic de plastic transparent, afavorint una temperatura i llum mes constant.


Cultiu, vuit d'Abril (Diumenge de Pascó) Patates pecaminoses. No es pod fer feina en Diumenge de Pascó.


A les quatre setmanes......petitones!!!


A les vuit setmanes, ja han florit, que maca es l'adolescencia.


Maca la flor de la patatera no?


Be, igual que enguany es el primer cop que he sembrat patates també estic experimentant amb aquest primer post, ja vos contare si tanta de feina ha servit al manco per fer una truita de patata.

Mes endavant mirare de pujar els resultats de la tomatiga de ramallet, tomatiga de ensalada, mongeta tendre, sebes, blat de moro i si em dona temps a sembrarles, Ubersinies i Prebe Ros (prebe tendre).

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Noraboa amiguiño!! la buena alimentación y mejor digestión son los cimientos de la salud.
Avisa si vas por los mercados.

Carmen

Tomeu ha dit...

Merces....Hiedra? gràcies per encetar els comentaris, encara no sabia cert si funcionaven.

Chis ha dit...

si vols veure un hortet guapo segons les indicacions den Caballero de Segovia, a ca meva en trobaras una monada, i fet al 100%.
Un beso ropit

Tomeu ha dit...

Jeje, t'agaf la paraula,Gràcis pel comentari. Lo meu es un hibrit del seu metode i idees meves. De moment pas dels tubs de goteo i d'intercalar aromatiques entre les hortalitzes.

Mateu ha dit...

En podeu estar ben segurs: El millor "fish and chips" serà colonier. Peixet roquer artanec i patates aromatitzades amb posidònia, tot ben fritet mmmm....

giovanna ha dit...

Felicitats per sa feina patatera...jjj... segur que aquestes patates també estarien molt bé farcides al forn...mmm...

Felicitats també pel blog, està molt bé, ja m'ensenyaràs com fer-ne un.

Tomeu ha dit...

He,he molta de recepta voltros dos, pero ja ho sabeu, No diguis blat fins que el tenguis dins es sac.

Anònim ha dit...

BOna cosa Que has fet!
Quin hort més curro Q tens
això va bé!
Un besada!