divendres, de novembre 20

Pus mai més

La passada legislatura serà sens dubte la legislatura de la corrupció: cas Andratx (ja hi ha sentències condemnatòries), Palma Arena, cas funerària, cas Lluc Tomàs (sentència condemnatòria), son Oms, Ca'n Domenge, carretera de Manacor, subvencions CIM, Pla Territorial de Mallorca, Turisme Jove, cas CDEIB, cas Bitel, casos Rodrigo de Santos (ja en tenim la primera sentència), Eivissa Centre,... (me'n deix qualqun?). Mai com ara hi havia tants de casos oberts per pressumpta corrupció. Membres del govern, directors generals, regidors i presidents de la passada legislatura són citats a declarar com imputats per pressumpta corrupció.

La situació és greu. La imputació de la presidenta del Parlament (segon càrrec polític en importància del país) deixa la institució en una situació molt complicada. La declaració no serà fins el 16 de novembre, però si es confirma aleshores que hi ha càrrecs per pressumpta corrupció, l'assumpció de responsabilitats polítiques consider que serà inevitable (sense prejutjar la innocència o culpabilitat). En el cas de persones que ocupen càrrecs de responsabilitat insitucional o al govern, continuar en el càrrec amb aquestes circumstàncies ens pot dur a una situació insostenible.

La gent de cada vegada confia menys en els polítics, i no és d'extranyar. La necessitat d'una regeneració política és indubtable. I segur que encara queden per sortir moltes més notícies. Tenim pendents moltes declaracions davant els jutjats, tenim judicis pendents, hi ha investigacions obertes (ahir mateix nous escorcolls a la recerca de factures falses) i sobretot tenim la necessitat de que hi hagi respostes per part dels polítics.

Biel Barceló.